skip to Main Content

Zo maak je de perfecte wasmachinekast

Het komt zo vaak voor! Een schitterend opgeruimd huis maar als je de ruimte van de wasmachine binnengaat oogt het direct niet meer zo opgeruimd. Er staat niet alleen een wasmachine maar ook een droger, een strijkplank en nog veel spullen als bijvoorbeeld de wasmiddelen. Het is eenvoudig op te lossen met een wasmachine kast op maat. Maar hoe doe je dat dan precies? Ontdek hier onze tips.

Creëer ruimte met een wasmachine kast op maat

Je hebt meer ruimte nodig dan je denkt. Om de ruimte zo opgeruimd mogelijk te maken en te houden kun je het best veel opbergruimte creëren. Maak een kast van muur tot muur en van vloer tot plafond. Zo heb je alle ruimte om de wasmiddelen, strijkplank, strijkijzer en bijvoorbeeld alle schoonmaakspullen overzichtelijk op te bergen. Dat noemen we slim omgaan met de ruimte. Sluit de kast af met draaideuren of schuifdeuren en kom elke keer opnieuw weer binnen in een oase van rust en ruimte.

Wasmachine op hoogte

De wasmachine. Het belangrijkste van de ‘waskamer’. Ons advies is om deze op hoogte te plaatsen. Je spaart hiermee niet alleen je rug maar het is ook veel praktischer met in- en uitladen. Een hoogte van 25 centimeter kan al helpen maar helemaal ideaal zou heuphoogte zijn. Ditzelfde is natuurlijk ook van toepassing op de droger.

Praktische extra’s

Denk vooraf goed na hoe je de kast wil gaan gebruiken. Wil je bijvoorbeeld in de wasmachine kast een wasmand verwerken? Dit kan bijvoorbeeld door een hoge lade toe te passen. Of wil je de wasmand meenemen van een andere ruimte naar de wasmachine kamer? Dan plaats je het beste een uittrekbare plank zodat je daar de wasmand kan plaatsen. Dan heb je altijd een goede plek bij het in- en uitladen van de was.

Uit het zicht

Is de CV ketel ook aanwezig? Of de unit voor de vloerverwarming? Geen probleem. Wij maken een passende oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om er een schuifdeurfront voor te plaatsen of draaideuren. Zo verdwijnen al deze units uit het zicht.

Jouw ideale kast samenstellen?

Bezoek onze showroom voor het samenstellen van de perfecte kast op maat. Onze interieuradviseurs staan voor u klaar om hierbij te helpen. Maak van uw droom werkelijkheid!

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top