skip to Main Content

Hoe lang is de garantie?

U moet natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw kast op maat. Daarom zorgen wij dat de kasten in ons assortiment van hoge kwaliteit zijn en lang mee gaan. Om deze reden kunnen we u een passende garantie aanbieden bij de aanschaf van een kast op maat. Ondanks de hoge kwaliteit van onze kasten bieden wij 10 jaar garantie.

Kan ik een maatkast onder een schuin dak maken?

Wij leveren maatwerk of niet. Dit betekent dat zelfs onder een schuin dak een kast kunnen maken. Wij maken de kast aflopend en uiteraard werken wij de deuren ook schuin af.

Kan ik ook een hoekkast maken?

Absoluut! Wij kunnen u helpen door de ideale hoekkast te tekenen in ons geavanceerde 3D tekenprogramma. Zo ziet u direct of een hoekkast voor u de ideale oplossing biedt.

Welke dikte van panelen is eigenlijk het beste voor een kast?

Dat is afhankelijk van het type kast. Voor een kledingkast adviseren wij bij vakken van maximaal 65 cm breed een klankdikte van 19 mm (standaard). Vanaf 65 cm adviseren wij een klankdikte van 25 mm. Wilt u uw interieur een luxe uitstraling geven? Dan adviseren wij om de gehele kast te voorzien van 25 mm dik materiaal. Bij boekenkasten gelden weer andere normen. Wij adviseren u daarover graag in onze showroom.

Wat is de maximale hoogte van de kasten die gemaakt worden?

Dat is afhankelijk van het type kast. De draaideurkasten hebben een maximale hoogte van 2790 millimeter. Schuifdeurkasten kunnen we nog iets hoger maken. Daarbij hebben we een maximale hoogte van 2890 millimeter. Wilt u toch nog een kast laten maken hoger dan de maximale hoogtes? Kom dan langs in onze showroom daar kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden.

Hoe kan ik mijn kast het beste indelen?

U kunt kiezen voor de indeling van de kast uit hanggedeeltes, legplanken of laden. En uiteraard heeft u nog keuze uit diverse handige accessoires voor bijvoorbeeld schoenen en dassen. Wat u het beste kunt doen is goed nadenken wat u in de kast wilt opbergen. En bijvoorbeeld letten op het gebruik van uw huidige kast. Wat mist u daarbij? Of wat wilt u absoluut niet. Als u de globale maten heeft maken wij graag met u in onze showroom of bij u thuis de ideale indeling voor u.

Hoe bepaal ik de hoogte voor het hangen van mijn kleren?

Voor het hangen van hemden, bloezen, omgevouwen broeken en vesten dien je meestal te rekenen op zo’n 100 cm vanaf de bovenkant van de garderobestang tot aan de bodem of tot aan de volgende stang of legplank.
Voor het uithangen van broeken en jurken dien je eerder te rekenen op 130 cm. Voor het hangen van extra lange jassen en avondjurken hou je best rekening met een hoogte van ± 150 cm.

Welke diepte moet ik voorzien voor mijn kasten?

Ook dat is afhankelijk van het type kast. Als we uitgaan van een perfecte diepte waarbij kleding niet tussen of tegen de deuren aanvalt adviseren wij voor schuifdeurkasten minimaal 68 cm en voor draaideurkasten 60 cm. Bij open interieur zoals bijvoorbeeld een inloopkast adviseren wij minimaal 55 cm.

Back To Top