skip to Main Content

Tips voor een comfortabele thuiswerkplek

Thuiswerken komt steeds vaker voor. In sommige gevallen enkel bij bijzondere gebeurtenissen. Maar het komt ook regelmatig voor dat men standaard een dag in de week thuis werkt. Op zo een moment wilt u er natuurlijk zo comfortabel mogelijk bij zitten. In dit artikel geven wij een aantal tips hoe u thuis een mooie en comfortabele werkplek kunt creëren.

Kies een eigen ruimte met veel licht

Werkt u enkel sporadisch thuis, dan kunt u er nog mee wegkomen om tijdens deze dagen aan de keukentafel aan de slag te gaan. Maar werkt u vaker thuis, dan kunt u zich de vraag stellen of het niet verstandig is om een kamer in te richten als uw eigen kantoor. Werkt u namelijk in de woonkamer of in de keuken, dan zijn er veel zaken die u afleiden.

De meest geschikte ruimte voor een comfortabele werkplek, is een ruimte met veel ramen waardoor er veel natuurlijk licht naar binnen valt. Is dit niet het geval? Verdiep u dan eens in goede lampen die dit compenseren. Daglicht zorgt namelijk voor een flinke energie boost en voor een betere concentratie. Ook de temperatuur in een ruimte heeft veel invloed op de productiviteit.

Investeer in goed meubilair

Naast de geschikte ruimte is goed meubilair ook onmisbaar voor een comfortabele thuiswerkplek. Een goed, stevig bureau en een verstelbare bureaustoel zijn de basis. Hiermee voorkomt u ernstige rugklachten of andere vervelende blessures. Laat u goed informeren voor een juiste bureaustoel en laat het, indien mogelijk, in de juiste houding verstellen.

Een bureau moet er niet alleen mooi uitzien, het moet ook groot genoeg zijn om lekker aan te kunnen werken. En, misschien nog wel belangrijker, de hoogte moet juist zijn. Hiermee voorkomt u een zere rug.

Houd uw kantoor geordend en netjes

Ook al heeft u een eigen ruimte als kantoor, het is niet verstandig om uw belangrijke papieren te laten slingeren. Voor u het weet raakt u iets kwijt en ligt het bij het oud papier. Daarnaast leidt een ongeordend kantoor ontzettend af. Dat is bij u op het werk toch ook zo? Investeer daarom niet alleen in een goede bureaustoel en een stevig bureau die aan uw wensen voldoet. Wij raden u ook aan te investeren in een kantoorkast die perfect in de ruimte past. Hierin slaat u al uw papieren en documenten op zodat het in de rest van uw kantoor geen rommeltje wordt. Laat een kantoorkast op maat maken die aan al uw wensen voldoet en daarnaast geen onnodige ruimte inneemt.

Een werkplek zoals u het wilt?

Omdat u niet zomaar een ruimte heeft die perfect geschikt is om te werken, raden wij u aan om uw thuiswerkplek op maat te laten maken. Dit kunt u het beste overlaten aan vakmensen. De Graaf heeft ruime ervaring in het maken van kasten en werkplekken op maat. Neem daarom vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag verder.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top