skip to Main Content

Slaapkamer verbouwen: hier moet u aan denken

Wanneer u het nog prima naar uw zin heeft in uw woning, maar net iets mist, kan dit vaak aan de slaapkamer liggen. Veel mensen besteden namelijk veel aandacht aan hoe het er in de woonkamer uitziet, maar het is net zo belangrijk dat uw slaapkamer er ook goed uitziet! Het is dan ook een prima oplossing om uw slaapkamer eens goed te verbouwen. Maar waar moet u dan op letten?

Goed gebruik maken van de ruimte

Wanneer u een wat kleinere slaapkamer hebt, is het belangrijk om goed gebruik te maken van de ruimte. Zeker wanneer u een schuine zijde hebt, kan het lastig zijn om bijpassende meubels te kiezen. U kunt bij ons daarom kasten op maat laten maken, zoals een kast voor onder een schuine wand. Wanneer u een schuine wand hebt, kunt u het beste een kast op maat laten maken omdat u bij maar weinig woonwinkels kasten met schuine zijdes vindt, die ook nog eens precies in uw kamer passen. Wij kunnen alles voor u opmeten en zo een kast maken die precies in uw slaapkamer past. Op deze manier maakt u op de beste manier gebruik van uw ruimte.

De vloer is de basis

Wanneer u uw slaapkamer eens een totaal andere uitstraling wil geven, kunt u natuurlijk nieuwe meubels kopen. Maar wanneer u echt een verschil wil maken, kunt u ook kiezen voor een andere vloer. De vloer bepaalt namelijk de hele uitstraling van de kamer. Kies bijvoorbeeld voor laminaat, PVC of ga voor parket.

Mooie decoratie

Uw slaapkamer hoeft niet alleen praktisch te zijn; het mag er ook zeker mooi uitzien! Kies voor wat mooie decoratie zoals planten. Dit zorgt namelijk ook voor extra zuurstof in de ruimte. Verf een muur in een rustgevende kleur en hang wat leuke foto’s op, zodat u zich ook echt thuis voelt in de slaapkamer.

Ga voor goede isolatie

In een slaapkamer moet alles comfortabel zijn. U moet er lekker kunnen slapen. Goede isolatie is daarin essentieel. Wanneer u merkt dat het in de zomer snel te warm wordt en in de winter snel te koud wordt in de slaapkamer, is daar zeker wat aan te doen. Zo kunt u kiezen voor een voorzetraam. Dit is een speciaal isolerend raam dat u voor uw eigen raam kan zetten, wat de isolatie van de kamer verbetert. Daarnaast biedt het ook betere beveiliging tegen brand, is het een effectievere bescherming tegen inbraak en diefstal en heeft u minder last van geluiden uit de omgeving.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Goed gebruik maken van de ruimte is niet voor niets als eerste opgenoemd, toch zijn bijvoorbeeld de vloer(keuze) en isolatie even belangrijk. Je wil uiteindelijk niet onnodig weer hieraan uit gaan geven.

  2. Het is altijd een goed idee om de slaapkamer opnieuw in te richten. Je wilt ook niet altijd van hetzelfde uiterlijk genieten. Vaker ligt het ook aan het budget als je instaat bent te renoveren. Voor mij is het goedkoper om gewoon met de decoratie te spelen. Nieuwe schilderijen ophangen of regelmatig plaids verwisselen.

  3. Dit is net wat ik nodig had. Ik wil de slaapkamer van mijn kinderen verbouwen, maar ik zat vast met ideetjes. Deze blog heeft mij de juiste inspiratie gegeven. Dank je voor het delen van deze blog. Ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top