skip to Main Content

Slaapkamer inrichten met klein budget

Waar vroeger een krappe bedstee volstond voor nachtrust moet een slaapkamer tegenwoordig aan meer eisen voldoen. Het is de plek waar u tot rust komt maar ook de plek waar u zich opmaakt voor een avondje stappen.

Voldoende ruimte en de juiste meubels zijn dus essentieel. In dit artikel geven we een aantal tips om de slaapkamer van een nieuw design te voorzien.

Vervang de meubels, niet het bed

Het eerste onderdeel dat bij een nieuw design vaak ter sprake komt is het meubilair. Hoewel het bed een centrale plek in de slaapkamer inneemt is het vervangen van het bed een kostbare investering. Het is veel goedkoper om de nachtkastjes, en kledingkasten te vervangen. Met name nachtkastjes zijn met een krap budget relatief eenvoudig te vervangen. Bekijk voor inspiratie eens op Pinterest. Bent u tevreden over uw huidige meubilair maar mogen ze een twist krijgen, schuur de meubels dan op en voorzie ze van een likje verf. Wilt u echt iets anders in uw slaapkamer dan kunt u natuurlijk ook een kast op maat laten maken.

Design kast op maat van De Graaf

De juiste setting creëren met accessoires

Naast het meubilair spelen accessoires een bepalende rol bij het creëren van de juiste setting. Winkels als Action of Xenos beschikken over een breed assortiment aan goedkope accessoires. Zij hebben kaarsjes, lijstjes en plantjes in overvloed. Kies vooraf welke stijl het beste aansluit bij uw wensen. Streeft u naar een sfeervolle romantische slaapkamer met warme kleuren of gaat u voor een Scandinavische look met dierenvachten en houten details? Accessoires kunnen hierin echt het verschil maken.

Ook het linnengoed bepaald in grote mate de uitstraling van de slaapkamer. Dat komt omdat het bed vaak een groot oppervlak beslaat. Simpelweg het vervangen van het hoeslaken kan als complete make-over aanvoelen.

Wandbekleding als eyecatcher

De laatste tip die we mee willen geven is het aanpassen van de wandbekleding. Door één muur van een nieuwe look te voorzien krijgt de gehele slaapkamer een andere uitstraling. Zelf leveren wij wandbekleding van het exclusieve merk Arte en MDF wandpanelen in 60 verschillende soorten. Of u uw slaapkamer romantisch in wil richten of juist industrieel, wij hebben voor ieder ontwerp een geschikt design. De wandpanelen zijn eenvoudig te plaatsen en starten al van €32 p/m2. Een slaapkamer verbouwen kan dus relatief goedkoop.

Zoals u ziet hoeft een slaapkamerverbouwing niet veel geld te kosten. Bent u na het lezen benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of bekijk de mogelijkheden op de website.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top