skip to Main Content

Maak uw badkamer schimmelvrij

Iedereen wil natuurlijk een schone en frisse badkamer. Maar door schimmelvorming zien veel badkamers er niet echt fris uit: de zwarte en bruine vlekken op het plafond en de voegen vormen vaak een hardnekkig én ongezond probleem.

Hoewel er nog niet veel onderzoek gedaan is naar de relatie tussen schimmels en gezondheid, nemen de meeste deskundigen aan dat schimmels slecht zijn voor mensen met een verminderde weerstand en luchtwegaandoeningen. Daarnaast kun je ook allergisch zijn voor schimmels.

Poetsen is niet voldoende

Alle reden dus om de schimmels op het plafond en tussen de voegen aan te pakken. Goed poetsen is natuurlijk het eerste waaraan je denkt. Alleen: de schimmels komen altijd terug. Binnen 4 maanden heb je geheid weer met schimmelvorming te maken. En als je schoonmaakmiddelen gebruikt van de supermarkt of drogisterij, dan moet je daar goed mee oppassen. De meeste zijn namelijk erg agressief.

Aluminium plafonds - Schimmelvrij en ideaal voor uw badkamerplafond

Preventietips

Voorkomen is altijd beter. Daarom geven wij je de volgende preventietips:

  • Maak de wanden droog na het douchen, bijvoorbeeld met een wisser en daarna een handdoek.
  • Ventileer de badkamer continu. Alleen even het raam openzetten voor frisse lucht is niet genoeg: zorg voor een rooster in de muur of het kozijn.
  • Zet de verwarming in de badkamer uit: schimmels houden van een vochtige, warme ruimte.
  • Isoleer je badkamer goed (met dubbele ramen en muurisolatie): condens ontstaat op koudere plekken door afkoeling van de warme, vochtige lucht.
  • Schimmels groeien op ruwe oppervlakten: betegel je wanden daarom volledig en plaats een aluminium of HDF plafond. Het grote voordeel van aluminium plafonds van Luxalon is dat niet alleen de schimmelvorming voorgoed verleden tijd is, maar de condensvorming ook. Aluminium neemt namelijk de omgevingstemperatuur over.

Succes met het schimmelvrij maken van je badkamer.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top