skip to Main Content
schuifdeurkast op maat

Kasten trends 2020

We zijn alweer halverwege 2020 aangekomen. Tijd om de balans op te maken! Wat zijn nu echt de trends van dit moment? We vertellen u alles over de kastentrends van 2020: van kleur tot materiaal en van designstijl tot indeling.

 

Trend #1: industriële kasten

Een industrieel interieur is een trend die we ook in 2020 nog veel zien. Denk aan het gebruik van robuust hout, staal en beton. Ook bij kasten is deze trendy interieurstijl niet meer weg te denken. Zo zien we bijvoorbeeld veel stoere open wandkasten en tv-meubels. Populaire kleuren zijn titaan, grafiet zwart, walnoot en eiken rustiek. Deze kleuren zorgen voor een perfecte combinatie met zwart metaal. Naast industriële kasten, bieden we bij De Graaf sinds kort ook industriële deuren aan. Onze industriële deuren maken uw interieur helemaal af: ze zijn stoer, laten veel licht door in huis en kunnen bijna in elke ruimte geplaatst worden.

Trend #2: multifunctionele meubelen

Een andere trend is de vraag naar multifunctionele meubelen. Ruimtes worden steeds kleiner, het is dus een echte uitdaging om deze om een slimme manier in te delen. Een kast is niet alleen een praktische opbergruimte voor spullen. Het is bijvoorbeeld ook een perfecte manier om een ruimte in te delen, denk bijvoorbeeld aan een open wandkast tussen een woonkamer en een keuken. Ook is een kast een mooi ‘display’ voor spullen die u extra wilt laten opvallen in uw interieur. Denk bijvoorbeeld aan beeldjes, foto’s of andere accessoires. Om beschikbare ruimtes optimaal te benutten zijn schuifdeurkasten op maat een slimme keuze. Dit is bijvoorbeeld ideaal bij een schuine wand op een zolder of slaapkamer, waar er anders sprake is van veel ruimteverlies.

Trends #3: duurzaamheid

Tot slot is duurzaamheid een belangrijke kastentrend voor 2020. Steeds meer mensen willen weten waar hun meubelen worden geproduceerd. Komt mijn kast uit China, of wordt het lokaal gemaakt? Is het hout voorzien van een keurmerk? En gaat het om kwaliteitsmeubelen die jarenlang meegaan? We zien een steeds grotere vraag naar ambacht en minder naar massaproductie. En het goede nieuws: bij de Graaf volgen we deze ‘trend’ al jarenlang. Zo maken we kasten volledig op maat, elke kast is een uniek meubelstuk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top