skip to Main Content
Inbouwkast woonkamer

Inbouwkastoplossingen voor iedere ruimte

Steeds meer mensen kiezen voor inbouwkasten en dat is niet voor niets. Inbouwkasten zijn namelijk super praktisch en leveren een hoop extra bergruimte op. Eigenlijk zijn inbouwkasten voor iedere ruimte handig. Zowel in de woonkamer, slaapkamer als keuken heb je vaak opbergruimte tekort. Door te kiezen voor een inbouwkast op maat kun je overal extra bergruimte creëren. In deze blog laten we verschillende mogelijkheden zien. Ben je benieuwd of we ook een kastoplossing hebben voor jouw ruimte? Neem dan contact op. Wij helpen je graag met het ontwerpen van de perfecte inbouwkast.

Inbouwkast slaapkamer

Inbouwkast in de slaapkamer

De meest voorkomende versie is toch wel de inbouwkast in de slaapkamer. Vooral in oudere huizen zie je deze inbouwkast nog vaak terug. Op veel slaapkamers heb je last van schuine wanden waardoor het lastig is om een passende kast te vinden. Een inbouwkast tegen de schuine wand is dan een goede oplossing. Ook zie je vaak grote kastenwanden ingebouwd in de slaapkamer. Dit is ideaal wanneer je op zoek bent naar een grote kast maar geen ruimte hebt voor een inloopkast.

De Graaf - Kasten op maat, kamer ensuite

Ideeën voor inbouwkasten in de woonkamer

De woonkamer is misschien niet de eerste ruimte waar je aan denkt wanneer je een inbouwkast wilt. Toch zijn er ook volop mogelijkheden voor een inbouwkast in de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan mooie ensuite kasten tussen de woonkamer en keuken in. Op deze manier creëer je enorm veel kastruimte voor bijvoorbeeld al je boeken of servies. Daarnaast kun je kiezen voor een inbouwkast voor de tv. Op deze manier is je tv mooi weggewerkt en gebruik je een normaal gesproken lege muur voor extra opslag.

 

Extra opbergruimte in de keuken

In de keuken heb je veel apparatuur dat niet altijd even netjes is weggewerkt. Tegenwoordig zie je dat de vaatwasser vaak al netjes is weggewerkt in een inbouwkast, maar ook je magnetron en oven kun je mooi wegwerken in een ingebouwde kastenwand. Breng jij veel tijd door in de keuken? Dan heb je wellicht ook veel andere apparatuur zoals een airfryer of een keukenmachine. Wanneer dit allemaal op de aanrecht staat, neemt dit erg veel plek in beslag en oogt het al snel rommelig. Je kan hier eenvoudig een kast voor laten maken zodat de apparatuur netjes weggewerkt kan worden achter deurtjes.

Inbouwkast badkamer

Badkamer inbouwkasten

Ook in de badkamer heb je vaak veel opslag, denk bijvoorbeeld aan alle handdoeken, voorraden shampoo of andere verzorgingsproducten. Door te kiezen voor een inbouwkast in de badkamer kun je dit allemaal netjes wegwerken. Heb je bijvoorbeeld loze ruimte of vreemde hoekjes door leidingen? Dan kunnen we hier mooie kasten omheen of inbouwen. Op deze manier heb je veel extra ruimte terwijl je die ruimte eerder niet eens gebruikte.

inbouwkast op zolder

Nette inbouwkasten op zolder

Bij veel mensen is de zolder een opslag voor spullen die niet vaak gebruikt worden. Echter kun je er ook voor kiezen om inbouwkasten op zolder te laten bouwen. Op deze manier kun je alle spullen netjes opbergen en kun je de overgebleven ruimte zelfs nog gebruiken als extra kamer. Maak bijvoorbeeld inbouwkasten onder alle schuine zijden.

Meer inspiratie opdoen?

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden rondom inbouwkasten eindeloos! Staat jouw kastoplossing er niet bij? Grote kans dat we dit bij De Graaf alsnog kunnen maken. Wij luisteren graag naar jouw ideeën om er vervolgens een mooi en passend ontwerp voor te maken. Wil je meer inspiratie opdoen? Kom dan eens langs in onze showroom in Vlaardingen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top