skip to Main Content
inloopkast laten maken

Hoe richt je een inloopkast in?

Heb jij ook de vele voordelen van een inloopkast ontdekt? En wil je deze kast nu gaan laten maken? Dan is het van belang dat je alvast goed nadenkt over de inrichting van jouw inloopkast. Zeker wanneer je kiest voor een inloopkast op maat, kun je de kast helemaal samenstellen naar jouw wens. Wanneer je dan van tevoren alvast nadenkt over wat je in de kast kwijt wilt, dan kun je deze kast perfect laten aansluiten bij jouw woonwensen. In deze blog helpen we je alvast op weg met ideeën en tips voor de indeling van jouw inloopkast.

Moderne inloopkast op maat gemaakt door De Graaf

Ruimte & opstelling

Waarschijnlijk heb je hier al over nagedacht, maar de eerste stap is om te kijken in welke ruimte jij de inloopkast wilt plaatsen. Dit kan in de slaapkamer zijn maar bijvoorbeeld ook een andere leegstaande kamer of zolder. Afhankelijk van de grootte van de inloopkast kun je kiezen voor verschillende opstellingen. Bij een kleinere ruimte is een rechte opstelling het meest logisch. Bij een grotere ruimte kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een opstelling met hoek of een u-opstelling. Bij een inloopkast in u-opstelling kun je zelfs nog een hocker in het midden zetten voor een extra luxe beleving.

Kastinrichting inloopkast

Wanneer je de opstelling grotendeels in beeld hebt, kun je gaan kijken hoe je de kasten wilt indelen. Hierbij is het van belang dat je al goed gaat nadenken over wat je in de kast wilt opbergen. Wil je hier alleen kleding in kwijt? Of misschien ook wel je schoenen, je voorraad wasmiddel & doucheartikelen of andere opslag? Hoe concreter je voor ogen hebt wat je allemaal in je inloopkast wilt opbergen, hoe beter je de kast kan indelen. Wanneer je dit namelijk in beeld hebt, kun je bepalen hoeveel opbergplanken, lades en hanggedeelten je nodig hebt.

Kastdeuren

Een andere belangrijke keuze bij het inrichten van je inloopkast, zijn de kastdeuren. Wil je de kasten afsluiten met klapdeuren of met schuifdeuren? Wanneer je maar een kleine ruimte hebt, dan zijn schuifdeuren erg praktisch. Door deuren toe te voegen aan de inloopkast, oogt de ruimte altijd opgeruimd. Houd jij meer van een open uitstraling? Dan kun je er ook voor kiezen om geen deuren voor de kast te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat je in een oogopslag ziet waar alles is opgeborgen en je dus geen deuren open hoeft te trekken.

Inloopkast met raam

Verlichting

Een laatste tip, maar zeker niet onbelangrijk, is de verlichting in jouw inloopkast. Je kan ervoor kiezen om gewoon een plafondlamp op te hangen, dit geeft in principe voldoende licht. Maar houd jij van een luxe uitstraling dan is het misschien mooier om verlichting in te bouwen in de verschillende kasten. Uiteindelijk is daglicht vaak het beste licht dus het zou helemaal fijn zijn wanneer je een inloopkast met raam kan creëren.

Overige ideeën

De belangrijkste onderdelen bij het inrichten van een inloopkast hebben zijn nu besproken. Het grote voordeel van een inloopkast op maat is dat je hem helemaal naar wens kan indelen. Dus denk bijvoorbeeld ook nog eens na over het verwerken van een grote spiegel in de inloopkast of een grote kast voor je strijkplank of wasmachine. Bij het kiezen van een inloopkast op maat is alles mogelijk. Heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw inloopkast? Neem gerust contact op!

Inloopkast op maat met spiegel

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top