skip to Main Content

Hoe kan ik mijn kast het beste indelen?

U kunt kiezen voor de indeling van de kast uit hanggedeeltes, legplanken of laden. En uiteraard heeft u nog keuze uit diverse handige accessoires voor bijvoorbeeld schoenen, riemen, dassen en een handige indeling voor in de lades. Wat u het beste kunt doen is goed nadenken wat u in de kast wilt opbergen. En bijvoorbeeld letten op het gebruik van uw huidige kast. Wat mist u daarbij? Of wat wilt u juist niet. Als u de globale maten heeft kunnen wij in de showroom of bij u thuis de kast indelen.

Lade vakverdeling - De Graaf

Kast indelen – Hoe bepaal ik de hoogte voor het hangen van mijn kleding?

Voor het hangen van hemden, bloezen, omgevouwen broeken en vesten dien je meestal te rekenen op zo’n 100 cm vanaf de bovenkant van de garderobestang tot aan de bodem of tot aan de volgende stang of legplank. Voor het uithangen van broeken en jurken dien je eerder te rekenen op 130 cm. Voor het hangen van extra lange jassen en avondjurken hou je best rekening met een hoogte van ongeveer 150 cm.

kast indelen

Welke diepte moet ik voorzien voor mijn kasten?

Ook dat is afhankelijk van het type kast. Als we uitgaan van een perfecte diepte waarbij kleding niet tussen of tegen de deuren aanvalt adviseren wij voor schuifdeurkasten minimaal 68 cm en voor draaideurkasten 60 cm. Bij open interieur zoals bijvoorbeeld een inloopkast adviseren wij minimaal 55 cm.

Beste diepte voor een kast? Kast indelen

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Bedankt voor het delen van de tips om mijn kast zo goed mogelijk in te delen. Ik vind het soms lastig om alles terug te vinden, omdat ik zoveel kleding heb. Ik ga in ieder geval rekening houden met de hoogtes voor het ophangen van mijn kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top