skip to Main Content
TV meubel - Feldberg Eiken

Een interieuradvies is maatwerk

Afbeelding 4Interieuradvies geven is mijn vak, en het is zeker een vak. Voor elke ruimte een oplossing zeggen wij stylisten, en dat is ook zo. Alleen als je de hele inrichting met je hoofd bedenkt is dat vaak moeilijk. En dat is wat de meeste mensen doen.

Hier komt de kast en we kunnen hier eventueel wel de tafel zetten, en hier. Maar als je het dan op de plaats gaat zetten blijkt het toch allemaal niet te kloppen. Of je stuit op problemen en je weet niet meer hoe het verder moet of anders kan.

Denken in mogelijkheden

Stylisten denken in mogelijkheden en kunnen je daarnaast goed uitleggen wat iets met je ruimte doet. Of het ruimtelijker en rustiger zal ogen, meer spanning zal brengen of juist druk, onrustig en op je afkomt. Elk ding heeft zijn effect in de ruimte.

Zo hebben heel veel mensen veel losse elementen, wat dus vaak de onrust creëert die je wel ziet en voelt maar dat je geen idee hebt wat het precies veroorzaakt. Zo kun je de kleine losse elementen goed vervangen door iets groters. 1 groter element brengt dan al gauw de rust waar je naar op zoek was.

Maatwerk, altijd verrassend en uniek

In mijn adviezen teken ik daarom graag kasten op maat. Ten eerste brengt dat rust zoals ik al zei, en ten tweede heb je altijd een uniek en verrassend element in huis, een eyecatcher noemen we dat.

Zo tekende ik een kast voor een klant uit Maarssen die eigenlijk uit 3 kasten bestond. Het werd ëën groter element waar veel opbergruimte in kwam, precies wat ze missten vanwege alle lage meubels die ze hadden. De voorkant van de kast zou voor decoratie en boeken worden en kon helemaal naar eigen inzicht worden ingedeeld.

Een kastelement dat meer spanning in de ruimte brengt

kast hugo arnhemDe kast vormde nu een roomdivider waardoor de kamer spannender werd. Er ontstond nu een apart eetgedeelte en zitgedeelte ondanks dat de kamer niet erg groot was. Het tv meubel werd gehangen waardoor er meer vloerruimte overbleef en de kamer optisch veel groter leek dan met hun oude meubels. Tv meubels en kast werden met elkaar verbonden en werden zo één geheel. De tv was hierdoor minder opzichtig aanwezig en toch konden ze goed tv kijken vanaf de bank. Maar als je op de bank zit wordt vooral de aandacht getrokken naar de mooie, decoratieve voorkant van de kast.

Ontelbare mogelijkheden, slimme opbergoplossingen

Zo zijn er tal van mogelijkheden, zo heb ik eens een muur verlengt door om een hoek een kast te bouwen of een zijkant van een schouw van de haard mooi benut. Tevens kun je op slimme manieren opbergruimte creëren zonder dat je ruimte vol komt te staan. Eerder heb ik voor iemand een bankje op maat laten maken waar aan de achterkant grote lades in verwerkt werden, de kinderen konden hier al hun speelgoed in kwijt.

Zou jij ook eens willen weten wat er mogelijk is met jouw ruimte?
Bel of mail dan met Petra de Wit van Mix in Stijl Interieuradvies:
06 253 253 94 | info@mixinstijl.nl | mixinstijl.nl

Met maatwerk kun je het allemaal net wat spannender maken en helemaal indelen zoals je zelf wenst!

INTERIEURONTWERP DESIRÉE HOUKEMA - ontwerp 1

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top