skip to Main Content

De trend van nu; kasten op maat!

Kasten op maat in uw woning is echt een trend van nu. Iedereen die verhuisd of een huis koopt heeft het er wel over.

Praktische maatkasten

Onder ‘praktische maatkasten’ vallen inloopkasten, opbergkasten en kledingkasten. Standaard en vrijstaande kasten zijn hier geschikt voor maar zijn niet heel efficiënt. Op deze manier verlies je namelijk ruimte omdat niet alles wordt benut. Een op maat gemaakte inbouwkast biedt de uitkomst! De hele ruimte wordt benut, nissen kunnen worden opgevuld en er kan om koven worden heen gewerkt.
Binnen deze kasten kun je weer kiezen tussen modern of klassiek, draaideuren of schuifdeuren, een houtstructuur, een effen kleur of toch een spiegeldeur. Er zijn oneindig veel mogelijkheden.

Een kledingkast met schuifdeuren is ideaal en vooral handig in kleine ruimtes. In tegenstelling tot ‘gewone’ deuren nemen schuifdeuren veel minder ruimte in beslag en het is net even wat specialer. Draaideuren kunnen open doormiddel van greepjes of een push-to-open systeem. Een greepje geeft de kast een speciaal karakter en push-to-open geeft een strak geheel.

Open of dicht?

Een gesloten kast geeft rust en ruimte. Als er een aparte ruimte beschikbaar is, is een inloopkast een goede uitkomst. Een inloopkast heeft het voordeel dat je meteen ziet waar alles ligt. Wel moet je er voor zorgen dat je kleding er altijd netjes bij ligt.

De indeling

De indeling van de kast is heel persoonlijk. Lades, hang en planken kunnen naar wens worden ingedeeld.
Ook kunnen systemen voor riemen en stropdassen gemaakt worden in de kast.

 

 

Decoratieve maatkasten

Onder ‘decoratieve kasten’ vallen boekenkasten op maat, tv kasten en en-suite kasten. Deze zijn niet direct noodzakelijk in een ruimte omdat er heel veel alternatieven zijn. Toch is dit type kast echt het hoofdmeubel en het pronkstuk in uw woning. Daarom verdient dit type kast extra veel aandacht!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top