skip to Main Content

10 tips voor het samenstellen van uw kast op maat

Altijd al gedroomd van een kast exact op uw maat?

Bent u de onoverzichtelijke kast zat? Stoort u zich aan de onbenutte ruimte tussen de kast en het plafond of de kast en de muur? Had u toch liever meer garderobestangen gehad en minder planken? Dan ontkomt u niet aan een kast op maat.

Maar als u eenmaal zo ver bent, hoe kunt u het dan het beste aanpakken? Hier krijg je 10 tips en ideeën hoe je het beste de kast kan samenstellen, de kast overzichtelijk kan houden en hoe we in de showroom het meest efficiënt te werk kunnen gaan om uw droomkast samen te stellen.

#1 Zet je wensen op papier

Ga eens goed voor uw huidige kast staan en bedenk wat u fijn vind aan uw huidige kast en wat u minder fijn vind. Heeft u specifieke zaken welke u in de kast wilt opbergen? Dan kunnen we daar nu rekening mee houden. Heeft u echt geen idee waar u moet beginnen? Kijk dan bijvoorbeeld eens op Pinterest of op onze website bij de praktijkvoorbeelden.

#2 Benut volledige ruimte, van vloer tot plafond

Heeft u eenmaal de positie van de kast bepaald? Zorg dan dat er geen centimeter onbenut blijft. Zelfs onder een schuin dak is dat mogelijk. Maak de kast plafond hoog zodat u ook bijvoorbeeld bovenin spullen kunt opbergen die u minder gebruikt en toch uit het zicht wil hebben. Ook komt er bijvoorbeeld geen stof bovenop de kast. En op deze manier verspilt u geen ruimte!

#3 Bewust met laden

Laden hebben voor en nadelen. Een voordeel is dat u makkelijk sokken, ondergoed en accessoires kunt opbergen maar een nadeel is dat een maatwerk lade ook kostbaar is. Dit komt doordat er geen standaard en en elke lade voor u op de millimeter nauwkeurig wordt gemaakt. Indien u toch gebruik maakt van laden, plaats deze dan op grijphoogte zodat u er makkelijk bij kunt.

#4 Blijf bij de basis

Praktisch omgaan met de ruimte staat centraal. Een kast vol accessoires als broekenrekken, schoenenrekken, stropdassenhouders en veel meer staat natuurlijk ontzettend mooi. Maar schoenen kunt u bijvoorbeeld ook op planken opbergen en als u later besluit dat u uw schoenen elders wilt opbergen kunt u de plank gewoon gebruiken voor wat dan ook. Zit er een schoenenrek heeft u weinig andere mogelijkheden. Ga dus bewust om met kastaccessoires.

#5 Schuifdeur breedtes en vakmaten

Ook een schuifdeurkast moet goed georganiseerd zijn. Zorg bijvoorbeeld ervoor dat achter elke deur een volledig vak schuil gaat. Zo hoeft u niet onnodig meerdere deuren te verschuiven om bij een vak te kunnen. Een schuifdeurkast is ideaal als u weinig doorloopruimte heeft. De deuren komen namelijk niet als bij een draaideur naar voren. Maar een schuifdeurkast is vaak wel dieper omdat de rails er nog voorlangs moet lopen.

#6 Orden je kleding

Denk na over hoeveel broeken, overhemden, pakken of jurken u wilt ophangen. U moet hier namelijk de hoogte van het vak op afstemmen want ook dat is niet standaard. Wij kunnen dat volledig op uw wensen afstemmen. Zo kun je makkelijk vinden wat je zoekt en ziet het er een stuk overzichtelijker uit.

#7 Weg met de wasmand en onhandige dingen

Een alternatief voor de losse wasmand? Verwerk deze in de kast. Zo heeft u geen losse wasmand met kleding meer in de kamer en heeft u makkelijk overzicht. Wat ook vaak gedaan wordt is een opbergplek voor de strijkplank in de kast. Zo staat deze niet meer tussen de kast en de muur (wat vaak bij een standaard kast wel zo is omdat u ruimte over hebt) maar staat deze netjes in een smal vak waar precies de strijkplank tussen past.

#8 Een spiegel op of in de kast!

Zorg dat u goed voor de dag komt!  Een grote passpiegel is hierbij belangrijk. Wij kunnen een spiegel verwerken in de schuifdeur, draaideur of een uittrekbare spiegel aan het interieur. Aan u de keuze!

#9 Adviezen voor jouw garderobe

U heeft natuurlijk alles op papier gezet maar twijfelt toch nog over bepaalde zaken. Geen probleem! In onze showroom laten wij diverse oplossingen, indelingen, materialen en afwerkingen zien zodat u desgewenst met onze adviseurs samen uw plan nog eens kan doorspreken. Wij tekenen vervolgens uw ideale kast uit en u ziet in 3D wat het resultaat is van uw wensen.

#10 Denk Out of the Box!

Belangrijk is dat u uw kast naar eigen idee ontwerpt. Elk onderdeel kan een andere kleur krijgen dus u kunt al uw fantasie en creatie er in kwijt.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top