skip to Main Content

5 tips voor het inrichten van een klein huis of appartement

Vind je het lastig om een klein huis of appartement in te richten? Dan is dat helemaal niet gek! Zelfs voor de beste interieurarchitecten kan dit nog lastig zijn.

In een klein huis of appartement is functionaliteit erg belangrijk. Je bezit al snel meer spullen dan je denkt en daarom zijn zaken als voldoende bergruimte erg belangrijk.
Daarom hieronder 5 tips waarmee je aan de slag kunt als je een klein huis of appartement wilt inrichten!

1 Licht is ruimte. Ga voor een licht kleurenpalet!

Wanneer je lichte kleuren in de woning gebruikt, lijkt een ruimte al snel groter. Dit geldt voor de muren, het plafond maar ook voor de vloer.


2 Visueel afscheiden van een ruimte

Bij een kleine ruimte wil je het liefst een zo ruimtelijk mogelijk effect. Je hoeft geen muur te plaatsen om ruimtes visueel van elkaar te scheiden. Je kunt ook een afscheiding in de ruimte aanbrengen door een ‘roomdivider’. Een roomdivider werkt perfect voor het afscheiden van woonkamer, slaapkamer, werkruimte en keuken. Een roomdivider hoeft geen kamerscherm of wand te zijn. Je kunt dit gevoel ook creëren door een bank zo te plaatsen dat deze een afscheiding vormt. Ook kasten met een mooi afgewerkte achterkant kunnen als afscheiding dienen van twee ruimtes. Zo heb je ook meteen weer wat extra opbergruimte.


3 Multifunctionele meubelstukken

Er zijn tegenwoordig heel veel meubels te verkrijgen die erg handig zijn als je klein woont. Denk hierbij aan een bedbank, een eettafel
met uitschuifbaar blad of een hocker waarin je ook spullen kunt opbergen. Gelukkig zijn ze ook een stuk stijlvoller dan vroeger en hoeft praktisch niet meer lelijk te betekenen.


4 Ga de hoogte in!

Een goede tip is om ook naar de hoogte van de ruimte te kijken en niet alleen naar de vloerruimte. Dit is zeker een goed idee als je
opbergruimte zoekt. Een opbergwand waarbij je elementen opstapelt kan erg handig zijn!


5 Opruimtips!

Tot slot, ruim op! Mensen zijn verzameldieren, en hebben veel meer spullen dan ze denken. Gooi weg, breng naar een goed doel of de kringloop. Vind je dit moeilijk? Er zitten natuurlijk ook spullen bij waar je aan gehecht bent. Stop al deze spullen in een doos en berg ze op in een schuur of kast. Wanneer je spullen een tijdje niet meer ziet zul je zien dat het een stuk makkelijker is om iets weg te doen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top